Bună! Mă numesc Irina și voi fi trainerul tău.
Sunt Pastry Chef cu o experiență de peste 5 ani, timp în care am creat peste 10.000 de torturi!
Acum 5 ani am început să organizez MasterClass-uri în Cofetărie și am instruit până acum peste 5000 de persoane din țară și de peste hotare!
Am început să creez deserturi din plăcere și, probabil cum o faci și tu, învățam mai mult de pe Youtube☺. După un timp, am simțit necesitatea să mă dezvolt învățând de la profesioniști, și am participat la primul meu MasterClass, în Ucraina. A urmat o listă lungă de cursuri și pregătire intensivă, pe care o completez și în prezent.
S-a întâmplat să merg din curiozitate și la un curs de praline, fără să bănuiesc însă pasiunea care urma să-mi apară pentru ele.
Relația mea cu patiseria a început acum câțiva ani, după o facultate în jurnalism și un job în Relații Publice. Fascinată de acest domeniu, am început să studiez și să experimentez pe cont propriu. Cei 6 ani de pasiune pentru cofetărie și patiserie m-au învățat importanța atenției la detalii.
Acum sunt Pastry Chef la un hotel de 5 stele, aici îmi place să experimentez ori de câte ori am ocazia. Nu e o muncă ușoară, pentru că în acest domeniu mereu se lucrează contratimp. Ceea ce am devenit astăzi este rezultatul dedicării și a tuturor încercărilor de până acum.
Așa cum toată lumea știe că bucătăria este o artă, pot spune că domeniul cofetăriei este artă pură, atât la nivelul gustului, cât și la cel al aspectului.
Numele meu este Olga Ursu şi probabil că mă cunoaşteţi din mediul online pentru grămezile mele de foi cu miere şi volumul mare de medovik-uri pe care le fac. În decursul celor 3 ani de când am îmbrăţișat această meserie, am copt mii de foi cu miere.
Mi-am început activitatea anume din pasiunea pentru medovik şi datorită acestui desert am ajuns să fiu atât de apreciată. De fapt, este și primul din lista preferinţelor clienților mei, deoarece am reușit să adaptez rețeta clasică, păstrând gustul bun de casă, gustul copilăriei. Englezi, români, lituanieni, italieni, spanioli, arabi şi alte naţionalităţi care au gustat acest tort au rămas surprinşi de textură şi gust. Activând în Anglia, spectrul de clienţi este mare, dar medovik-ul rămâne preferatul multora.
Sunt mămică a doi baieţi şi pe langă această responsabilitate, îndulcesc și bucur multă lume cu deserturile pe care le fac. Activitatea mea se bazează pe prepararea torturilor simple, dar făcute cu multă dedicare - ceea ce urmeză să înveţi şi tu la cursurile mele.
Sunt Adriana Coța și am peste 10 ani în domeniul cofetăriei. De-a lungul carierei mele, am reușit să instruiesc sute de cursanți la cursurile practice și să organizez masterclass-uri cu chefi de renume.
Am participat la un curs în Franța la École nationale supérieure d'ingénieurs de Poitiers (ENSIP), unde am dobândit cunoștințe în tehnologia cofetăriei, iar de atunci drumul meu a prins și mai multă culoare. Am început să ofer consultață pentru diverse cofetării din țară, inclusiv cele cu o istorie de peste 20 de ani.
Sunt fascinată de partea tehnologică a cofetăriei și sunt mereu în căutarea unor rețete noi, combinații inovatoare de arome și reinterpretări ale deserturilor tradiționale. Abordarea mea este una practică și inovatoare, iar abilitatea de a aduce îmbunătățiri continue în acest domeniu este cea care mă motivează în fiecare zi.
Bună! Sunt Dionisie, cofetar și decorator cu peste 7 ani de experiență în arta dulciurilor. În urmă cu câțiva ani, am descoperit o nouă pasiune: modelajul în pastă de zahăr, pe care l-am dezvoltat datorită talentului nativ din copilărie. Această abilitate îmi permite să adaug un plus de magie torturilor mele, spre bucuria clienților. Am creat mii de torturi, în cele mai diverse forme și stiluri, acumulând mii de ore de muncă dedicată.
Îmi place să cred că fiecare tort pe care îl fac depășește limitele cofetăriei tradiționale, transformând fiecare proiect într-o operă de artă.
Salut! Mă numesc Nina și de 6 ani cuceresc lumea biscuiților cu royal icing.
În trecut, am fost inginer-constructor, o persoană fără educație artistică specializată, care nu știa să deseneze prea bine, dar întotdeauna atrasă de creativitate și cofetărie. Acest lucru demonstrează încă o dată că orice persoană, chiar și fără un talent deosebit în pictură, poate deveni un maestru al acestui tip de decorațiuni – biscuiții cu glazură.
Dorința de a slăbi sănătos, dar fără să mă abțin de la gustoasele prăjituri, m-a determinat să încep să gătesc deserturi sănătoase. La început găteam după rețete de pe Youtube, iar familia și prietenii au început tot mai mult să le îndrăgească.
Am înțeles că pot câștiga bani din pasiunea mea și am urmat o serie de cursuri peste hotare, iar acest hobby s-a transformat treptat într-o afacere cu deserturi sănătoase.
Dacă în prezent gătesc și deserturi clasice, cele fără zahăr sau gluten și cele vegane rămân și acum preferatele clienților mei.