Pandișpan de portocală
REȚETĂ GRATUITĂ

Acest pandișpan reprezintă baza perfectă pentru un tort cu note de iarnă sau pentru o creație exotică. Aromele sale se îmbină armonios cu inserții rafinate de citrice sau cu inserțiile crocante de nuci, oferind o experiență gustativă deosebită și un echilibru ideal între dulce și aromat
Ingrediente pentru un pandișpan de 16 cm, 4 blaturi.
  • 180g - zahăr
  • 335g - ouă
  • 180g - făină 10-11%
  • ½ - zest de portocală
  • Ouăle la temperatura camerei se mixează cu zahărul și zestul (de la jumătate de portocală) timp de 8-10 min la viteza maximă, până când amestecul devine o spumă consistentă. *Se folosește viteză medie spre mare.
  • Se incorporează făina cernută (în câteva etape), amestecându-se manual cu mișcări ușoare.
  • Cantitatea de aluat obținută se împarte egal în 2 forme de copt cu diametrul de 16 cm. *Ulterior, din fiecare formă vom decupa câte 2 blaturi.
  • Se coc blaturile timp de 35 min la 170°C.

Sfaturi suplimentare:
  • Fiecare cuptor coace diferit. De aceea, cel mai probabil va trebui să adaptați regimurile de coacere în funcție de cuptorul pe care îl dețineți.
  • Se coc la regimul sus-jos fără convecție.
  • Cum verificați dacă un pandișpan este copt? La final faceți testul cu scobitoarea! Introduceți scobitoarea în blat și dacă aceasta rămâne uscată, atunci pandișpanul este copt!
  • După coacere blatul, se lasă la răcit la temperatura camerei.
  • După ce s-a răcit complet, se scoate din formă cu un cuțit ascuțit, cu lama mai scurtă, subțire și nu lată. În timp ce scoateți pandișpanul, faceți mișcări line și continue, în niciun caz mișcări sus-jos pentru că veți strica marginile.
  • Pandișpanul se înfoliază și se lasă 6 ore la temperatura camerei pentru ca umiditatea să se răspândească uniform.
  • Apoi se pune la rece câteva ore – astfel, este mai ușor de lucrat cu acesta. Dacă nu aveți timp să-l lăsați 6 ore la temperatura camerei, după ce s-a răcit îl puteți pune la frigider.
  • În cazul în care aveți o singură formă, atunci coaceți cele 2 pandișpanuri pe rând.
Adaptează rețeta pentru diferite mărimi ale formei de copt!
Încearcă și alte lecții:
Odată ce devii membru al comunității noastre, beneficiezi de bonusuri și reduceri la viitoarele programe de instruire!

REDUCERE -20€ cu promo code: ps20

Rețete video cu acces imediat după înregistrare.