- Aici sunt valabile toate sfaturile de mai sus!
Suplimentar, ai mai jos o serie de instrucțiuni pentru cremele cu ganache:
- Respectă % ciocolatei: albă 30-32%, cu lapte 35%, neagră 54-55%.
- Ai grijă să utilizezi doar ciocolată păstrată în condiții optime și care nu a fost deteriorată de umiditate sau temperaturi ridicate.
Cum stabilizezi corect un ganache?
- După procesarea cu blenderul, ganache-ul se transferă într-un vas cu fund plat și se acoperă cu folie de plastic în contact.
- Se recomandă să fie întins în strat subțire, cu înălțimea de maxim 3-4 cm.
- În acest caz se stabilizează timp de 6-8 ore la frigider.
- Ganache-ul se folosește în cremă la temperatura de circa 4°C, adică din frigider.
- Nu mixați prea mult timp, deoarece crema va deveni foarte fermă și va fi foarte greu să asamblați tortul cu așa o cremă.
*După asamblare tortul se dă pentru minim 12 ore la frigider înainte de nivelare!Termen de valabilitate și condiții de păstrare:- Toate cremele se folosesc la asamblare imediat după ce le-ai făcut.
- Termenul de valabilitate al cremei mai depinde și de câte zile sunt deschise ambalajele cu ingrediente.
- Se recomandă sa folosiți ingredientele imediat după deschiderea ambalajului, deoarece majoritatea sunt valabile doar 3 zile după deschidere.
- Un tort asamblat este valabil maxim 72 ore, păstrat la temperatura constantă de circa de 2-4 grade.