curs online
Pâine artizanală

Rețetele din acest curs sunt adaptate pentru condițiile de acasă. Pe lângă faptul că acestea conțin ingrediente accesibile, rețetele sunt pe bază de prefermenți care nu necesită condiții speciale sau timp îndelungat de fermentare și NU se gătesc cu maia naturală!

Află cum e la curs ⟶
Ce înveți la curs?
vezi mai jos
lista rețetelor
  1. Pâine cu cartof dulce
  • Pâinea cu cartof dulce se poate considera o pâine sănătoasă, așa cum cartoful dulce are puține calorii și este bogat în potasiu. Piureul oferă culoare și umiditate miezului, fără să păstreze gustul predominant în pâine.
  • Pâinea cu cartofi dulci se servește tăiată în fâșii, alături de un sos fresh de mentă, cimbru și ulei de măsline, cu un unt aromatizat cu usturoi și busuioc, dar și cu parmezan.
  • Rețeta acestei pâini este simplă și o poate pregăti absolut oricine.

2. Pâine din făină integrală
  • În această rețetă vom realiza o pâine cu făină integrală, un preparat care se face rapid, deoarece în proces nu avem timp de dospire.
  • Chiar dacă pare o rețetă relativ simplă, pâinea este una cu un gust deosebit, bogată în nutrienți și fibre, cu o textură compactă și aromă intensă. Cu o coajă crocantă și miez dens, pâinea are un gust deosebit și este mai sănătoasă decât cea din comerț, iar membrii familiei o pot savura alături de mâncarea favorită.

3. Baghetă franțuzească
  • Bagheta este cea mai cunoscută pâine franțuzească. Crusta este crocantă iar miezul pufos, este foarte ușor de făcut și ingredientele sunt dintre cele mai accesibile: apă, făină, drojdie, sare.
  • Dacă rețeta tradițională presupune doar cele patru ingrediente de bază, eu am ales să ofer baghetei franțuzești un gust mai interesant și o să adaug fulgi crocanți de ceapă și cașcaval cheddar. Acestea vor aduce clasicei baghete o notă distinctă, gustul dens al cheddar-ului fiind adiția perfectă la aroma fină, rustică a tradiționalului preparat franțuzesc.

4. Focaccia
  • Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene.
  • Se prepară după o rețetă simplă cu ingrediente puține, doar procesul este mai îndelungat, deoarece avem o fermentare lentă. Acest lucru sporește aroma aluatului și dezvoltă rețeaua de gluten pentru o structură aerată și afânată.
  • Focaccia poate fi consumată pe post de gustare sau în sandvișuri cu mortadella sau prosciutto.

5. Babka cu Pesto & nuci pecan
  • În această rețetă o să vă prezint o variantă specială de babka în care am adăugat topping-uri sărate. Procesul de pregătire a aluatului este unul simplu, durează mai mult fermentarea care are loc la rece, timp de 8 ore.
  • Poate fi servită caldă sau rece ca atare, dar și în loc de pâine sau în sandvișuri. Combinătă cu niște scrambled eggs, avocado și felii de roșii pentru un mic dejun delicios!

6. Pâine cu bere Guinness
  • Această pâine este una dintre numeroasele rețete tradiționale irlandeze. Este o rețetă simplă și cu ingrediente accesibile, însa are nevoie de dospire de lungă durată, aceasta contribuind la savoare și textură.
  • Dacă în varianta tradițională această paine este aromatizată doar cu bere Guinness, eu am decis să adaug o notă mai deosebită acestei pâini și am folosit și prunele uscate. Dacă preferi să mănânci pâinea alături de preparatul tău favorit sau să faci toast cu unt și gem, pâinea cu Guinness va aduce cu siguranță o notă inedită meselor tale.

BONUS - Mini curs de patiserie dulce
Îți prezint 3 rețete relativ simple în preparare, dar foarte populare în rândul clienților hotelului în care activez:

  1. Inele cu scorțișoară
  2. Chifle cu lapte condensat
  3. Chec cu banane (Banana bread)
TRAINER
Silvia Șchiopu

Relația mea cu patiseria a început acum câțiva ani, după o facultate în jurnalism și un job în Relații Publice. Fascinată de acest domeniu, am început să studiez și să experimentez pe cont propriu. Cei 6 ani de pasiune pentru cofetărie și patiserie m-au învățat importanța atenției la detalii.


Sunt pastry chef la Hotelul Savoy din Limerick, Irlanda, unde pregătim zilnic pâine artizanală proaspătă pentru clienții noștri, dar și alte produse de patiserie.

În acest curs am ales să includ acele rețete care sunt în topul preferințelor clienților și le-am adaptat la condițiile de acasă, astfel simplificând maxim procesele.

Ce primești după înregistrare?
După înregistrarea la Curs, vei primi acces la platforma noastră online, unde te așteaptă:
  • Lecții în format video
  • Suport de curs în PDF cu rețetele complete și descrierea tehnicilor de lucru
  • Acces în chatul comun pe WhatsApp cu participanții și trainerul
  • Suport tehnic din partea echipei
  • Acces la platforma de instruire din orice colț al lumii, nelimitat, timp de 1 an
  • Odată ce devii membru al comunității noastre, beneficiezi de bonusuri și reduceri la viitoarele programe de instruire
Echipament și ustensile de care vei avea nevoie la curs!
Ne-am gândit că te-ar interesa și cursul de Cozonaci Artizanali!
PREȚUL PROMO
50€
39€
  • Ai acces la toate lecțiile imediat după înregistrare!
înscrie-te!
Întrebări frecvente:
  • Imediat după ce faci plata vei primi acces la platforma noastră de cursuri. Acolo te așteaptă Cursul care este format din lecții video + suportul de curs în PDF.
  • Poți urmări lecțiile în ritmul tău, la orice oră, de pe orice dispozitiv, și poți reveni la ele de câte ori este nevoie.
  • Ai acces 24/7, din orice colț al lumii, timp de 1 an. Totuși, deși accesul la platformă este valabil doar 1 an, rețetele PDF pot fi descărcate și salvate pe dispozitivul personal.
  • Beneficiezi și de suport - primești răspuns la toate întrebările și feedbackul trainerului.
Recenzii
Ce spun elevii despre noi?
Alte cursuri pentru tine!
Curs pentru Începători, curs Candy Bar, curs Deserturi sănătoase, Torturi vegane, Pâine artizanală etc.