Ce reprezintă glazura de ciocolată?

Ce reprezintă Glazura de ciocolată cu care sunt acoperite prăjiturile de mai jos? Este o glazură des utilizată, formată din amestec de ciocolată (fie neagră, cu lapte, sau albă) și 7-15% ulei vegetal (floarea soarelui, de struguri, de porumb…). După caz, se pot adăuga colorant și nuci zdrobite pentru textură.

Poate fi înlocuit uleiul cu frișcă sau unt?

Într-adevăr, există multiple rețete cu glazuri aparent similare care conțin frișcă sau unt, unele și sirop de glucoză. Dar totuși, care este diferența, avantajele și dezavantajele?


Orice ingredient se află în rețetă datorită proprietăților sale. Dacă am cunoaște ce reprezintă fiecare tip, am înțelege avantajul sau dezavantajul utilizării.


Conținut

Uleiul vegetal are un conținut de grăsime de 100%, este lichid la temperatura camerei, relativ lichid la rece, și suportă temperaturi de -18-20°C. Uleiuri de struguri suportă până la -22-24°C, de aceea este recomandat destul de des. Uleiul oferă o plasticitate glazurii și o menține rece.


Untul este produsul de origine animală cu un conținut de grăsime de 82%. Acesta este parțial lichid la temperatură mai înaltă de 26°C și solid la rece.


Frișca de origine animală are un conținut de grăsime de 33-36%. Frișca este lichidă la temperaturi mai înalte și nu suportă congelarea, aceasta distrugând globulele grăsimii. De aceea, frișca congelată se separă în grăsime și lichid.


Termen de valabilitate

Produsele de origine animală, cum sunt untul și frișca, au un termen redus de valabilitate. Acest termen se va răsfrânge și asupra termenului glazurii pregătite.


Proprietăți de combinare

Uleiul este grăsime, ciocolata este de asemenea grăsime. Combinarea acestor 2 ingrediente de obicei nu necesită reguli speciale.


Untul și Frișca conțin lichid. În cazul frișcăi conținutul de lichid este de 65-63%. În acest caz, combinarea unui produs cu un conținut atât de înalt de lichid cu ciocolata se numește Emulsie, iar Emulsia are regulile sale.


Cost produs

Este evident că uleiul vegetal are un cost mai scăzut decât frișca și untul, iar acest lucru va influența direct prețul final al desertului.


Dacă vrei și tu să creezi Prăjituri asortate delicioase și arătoase, atunci cursul nostru este tot ce ai nevoie! Accesează link-ul de mai jos pentru mai multe detalii:


https://sapori.online/curs-prajituri


Spor la gătit!

Citește și alte articole
Vezi și lista de Cursuri video disponibile pe platformă↓
Lecțiile sunt în format video, cu suport!
Rețete video cu acces imediat!
Carte de rețete în format PDF printabil.