Macarons

Macaron este unul dintre cele mai populare deserturi franceze, recunoscut astăzi în întreaga lume pentru aroma sa specială. Unii patiseri au adaptat rețeta după preferințele proprii, creând astfel gusturi deosebite și unice.

Probabil cel mai cunoscut producător de macarons din lume, cofetăria Ladurée de pe 16 rue Royale, Paris, a fost înființată de Louis Ernest Ladurée în 1862. După ce a fost cuprinsă de foc, în 1871, faimosul pictor Jules Cheret a avut datoria de a decora pereții și tavanul cu operele sale de artă, transformând cofetăria nu doar într-un loc în care puteai savura delicioasele deserturi, dar și într-o destinație turistică pentru iubitorii de artă.


Francezii sunt atât de mândri de prăjiturelele lor în formă de migdală că au instituit Ziua Națională a Macarons, sărbătorită pe 20 martie. În această zi, cofetăriile oferă mostre gratuite către trecători și clienți. Și asta nu e tot – există chiar și un muzeu în Viena unde poți învăța despre istoria desertului și chiar poți gusta macarons în Musee de l’Amande et du Macaron’s Winter Garden.


Dacă vorbim despre ingrediente, lucrurile stau destul de simplu: făina de migdale, albușul de ou și zahărul sunt componentele principale ale unui macaron perfect. Stratul exterior este ușor crocant, în timp ce interiorul are o textură cremoasă și fină. Totuși, este nevoie de ceva experiență pentru a pregăti aceste prăjiturele franceze, fiind foarte sensibile la umiditate. De exemplu, dacă albușurile sunt bătute prea mult sau prea puțin, macarons își vor pierde forma și se vor aplatiza.


În ceea ce privește umplutura, aici puteți fi creativi. Câteva tipuri de umpluturi care se îmbină perfect cu cochilia de la macarons sunt cea de ciocolată, ganache de mango sau alte fructe, vainilie, citrice, etc.


Un aspect foarte important de care trebuie să țineți cont este cântărirea ingredientelor. Cantitățile trebuie să fie exacte și este ideal să respectați întocmai rețeta. Chiar și cele mai mici modificări pot duce la un desert eșuat. Totodată, aveți grijă să nu le coaceți prea mult la cuptor! De obicei, în rețetele clasice, timpul de coacere variază între 10 și 18 minute. Ne dorim ca prăjiturelele să fie crocante la exterior, dar să-și păstreze crema fină la interior.


Deși ingredientele sunt relativ ușor de găsit, prepararea macaronșilor este dificilă. Alegeți o rețetă clară și simplă pentru a exersa, și, cel mai important, nu vă dați bătuți! Până și francezilor le e greu să gătească macarons, ei fiind experții mondiali când vine vorba de preparat faimoasele prăjiturele. Dacă nu reușiți de prima dată, încercați să vă dați seama unde ați greșit, urmăriți video-uri cu profesioniști și luați-o de la capăt! Odată ce ați reușit, cu siguranță vă veți impresiona familia și prietenii!


Puteți învăța cum să preparați cele mai bune macarons și multe alte deserturi foarte cunoscute, prin lecții video pe platforma noastră. Cursurile noastre vă vor ajuta să vă perfecționați în arta cofetăriei în conformitate cu cele mai înalte standarde culinare. Zeci de cursanți deja au propriul business și câștigă bani din pasiunea lor, iar noi vă încurajăm să investiți în pasiunea voastră pentru deserturi, acestea fiind la mare căutare pentru diverse evenimente.

Dați click pe link-ul de mai jos pentru a accesa Cursul online de Macarons. Spor la gătit!

https://sapori.online/macarons

Citește și alte articole
Vezi și lista de Cursuri video disponibile pe platformă↓
Lecțiile sunt în format video, cu suport!
Rețete video cu acces imediat!
Carte de rețete în format PDF printabil.