Igiena în bucătărie

Cofetăriile și patiseriile sunt ambele unități din industria alimentară și sunt obligate să adere la legislația privind siguranța alimentară și igiena alimentară pentru a își menține conformitatea. Nerespectarea acestui lucru poate duce la amenzi uriașe sau chiar la închiderea afacerilor. Deoarece sunteți cel responsabil pentru menținerea acestor standarde de siguranță alimentară, vă revine obligația să fiți la curent cu cele mai recente legislații privind siguranța alimentară și modalitățile care vă pot ajuta să implementați siguranța alimentară adecvată în patiseria dumneavoastră.

Atât în ​​patiserii, cât și în cofetării, alergenii alimentari sunt cei care trebuie afișați corespunzător, astfel încât orice client să poată găsi cu ușurință aceste informații. Curățenia personalului dvs., a sediului și a echipamentului pe care îl utilizați zilnic sunt câteva lucruri care ar trebui să fie prioritare.


De asemenea, este esențial să vă asigurați că furnizorul respectă toate protocoalele pentru siguranța alimentelor și, odată ce acestea sosesc, trebuie păstrate la temperaturile adecvate.


Este important de știut că în cofetării și patiserii, majoritatea articolelor fiind expuse, este necesar sa se asigure curățenia vitrinelor. În plus, alimentele care urmează să fie servite direct de pe afișaj trebuie să fie controlate de temperatură pentru a vă asigura că nu se deteriorează în timp ce stau pe afișaj.


Mai jos sunt câteva reguli esențiale pentru păstrarea igienei în bucătăria dvs.:


1.Personalul trebuie să fie instruit corespunzător pentru a evita accidentele pericolele profesionale

Instruirea membrilor echipei este esențială, deoarece aceștia trebuie să cunoască toate regulile referitoare la siguranța alimentară în cofetărie. Li se cere să poarte echipament adecvat în orice moment și ar trebui să fie instruiți să știe ce să facă într-o situație neprevăzută.


2.Preveniți contaminarea îndrumându-vă personalul în mod corespunzător cu privire la igienă și salubritate

Există întotdeauna un risc de contaminare dacă personalul nu este instruit în mod corespunzător cu privire la ceea ce se poate face și ce nu se face pentru igienizarea adecvată a locului de muncă și a echipamentelor.


3.Fiți atent la bolile și afecțiunile angajaților

Trebuie efectuate verificări ample pentru a vă asigura că niciun angajat nu se simte rău, în special dacă prezintă simptomele asociate unei toxiinfecții alimentare. Angajații trebuie să cunoască ce ar trebui raportat, iar managerii ar trebui să știe cum să se ocupe de asta pentru a menține standardele de siguranță alimentară în interiorul patiseriei.


4.Angajații trebuie să utilizeze echipamentul în mod corespunzător

Personalul cofetăriei este vulnerabil la diverse pericole. Este esențial ca ei să știe cum să detecteze aceste pericole și cum să le elimine de la locul de muncă. Acest lucru provine din utilizarea și întreținerea corespunzătoare a echipamentului de lucru.


5.Uniforme și încălțăminte de calitate pentru personal

Asigurați-vă că angajații dvs. au uniforme de bună calitate și pantofi anti-alunecare, deoarece și acestea vor ajuta la evitarea accidentelor inutile.


Există mai multe boli de origine alimentară de care trebuie să fiți conștient. Câteva dintre ele sunt Salmonella, Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus și Bacillus cereus. Dacă nu sunt menținute nivelurile adecvate ale pH-ului și dacă produsele din cofetărie nu sunt gătite și păstrate la temperaturi adecvate, în acestea se pot dezvolta microorganismele care cauzează boli.


Asigurați-vă că sunteți la curent cu toți pașii corespunzători în producția de deserturi sau produse de panificație. Astfel, business-ul dvs. va fi apreciat nu doar pentru deserturile delicioase, dar și pentru igiena și curățenia din bucătărie.

Citește și alte articole
Vezi și lista de Cursuri video disponibile pe platformă↓
Lecțiile sunt în format video, cu suport!
Rețete video cu acces imediat!
Carte de rețete în format PDF printabil.