Cum să devii un Pastry Chef de succes

În acest articol vreau să discutăm despre câteva moduri prin care poți să devii un Pastry Chef de succes. Există mai multe posibilități de a învăța cum să prepari cele mai gustoase deserturi, însă îți voi prezenta cele mai populare căi:

1. Curs de cofetar-patiser.

Este probabil cea mai eficientă modalitate prin care poți să devii un bun profesionist, singurul dezavantaj fiind durata cursului. Aceasta este de obicei câteva luni.


2. Masterclass-uri fizice ținute de profesioniști.

Cum se desfășoară lucrurile? Se înscriu grupuri de 10-15 participanți care vor prepara deserturi în mod intensiv timp de câteva zile. De obicei, practica se realizează în echipă, iar fiecare are de făcut ceva diferit. Pare minunat pentru că teoria este imediat aplicată. Însă, dacă privești lucrurile din altă perspectivă, vei realiza că în astfel de cursuri studenții nu prepară nici măcar un desert de la cap la coadă și nu urmăresc rețeta de la început.


3. Pe cont propriu

Începem cu avantajele - este gratis. Și cam aici se termină. În opinia mea, această opțiune este cea mai dificilă pentru că trebuie să dedici mult timp să cauți și să filtrezi cele mai bune rețete valabile pe internet. De obicei, majoritatea video-urilor de pe YouTube par să fie foarte ușor de urmărit, însă când începi să gătești, realitatea este de obicei foarte departe de așteptări.


4. Cursuri online⠀

O metodă modernă de predare care li se potrivește de minune începătorilor. Dacă ai omis sau ai uitat ceva din metoda de preparare, poți oricând să revii la tutorialul video și să urmărești din nou partea care îți este neclară. Există și ”teme pentru acasă” atent verificate de traineri, iar feedback-ul include răspunsurile la orice întrebare și o analiză atentă a greșelilor pe care le-ai făcut.


❗️Dacă îți dorești și tu să înveți din confortul casei tale, te invit să te înscrii la Cursurile noastre online. Urmează-ți pasiunea și începe-ți propriul business profitabil cu deserturi artizanale!


https://pastryschool.ro/cursuri

Citește și alte articole
Vezi și lista de Cursuri video disponibile pe platformă↓
Lecțiile sunt în format video, cu suport!
Rețete video cu acces imediat!
Carte de rețete în format PDF printabil.